Blog


百花祭終了!

3ヶ月いっぱい、玉川高島屋さんのシャネル口にて百花祭のディスプレイを担当させて頂きました。見に寄って下さった方、本当にありがとうございました!


こんなに大きなお仕事を頂いて本当に光栄です。

たくさんの方の力をお借りして、完成へ辿りつきました。感謝感謝です。


今月と来月、再びたまがわコミュニティクラブで短期講習もさせて頂く予定なのでよろしければそちらもチェックしてみて下さいね!


Last month, my 5 floral cakes were displayed at Tamagawa Takashimaya Department Store as a part of their spring campaign.

I was so grateful to have been given such an amazing opportunity like this.

Thank you very much for everyone who helped me to do this, and also stopped by to see them. I learned so much from this new experience and love to challenge more of this kind of epic projects in the future! 



0 コメント

The Musical Week

こんにちは!

おかげさまで今週も毎日忙しく過ごしております…

お問い合わせたくさんありがとうございます。

 

さて昨日はプロのギタリストの方へのケーキを作らせて頂きました。

ギターもピックも、完全オリジナルです。

10cm直径のケーキなのでギターも手のひらサイズなのでめちゃくちゃ小さいのですが、この日の為に誰かがオーダーして準備してくれているっていう事が

幸せですよね。サプライズも大成功だったみたいで大変喜んで頂けて私も嬉しいです! 

 

そして今は金曜日のウェディングケーキ作りの準備中ですが、

こちらもミュージシャンの方へで…おもしろいことになりそうです。

♪がいっぱい!!

 

前職の時もそうでしたが、今一人で仕事をする時間が多い私は特に

常に音楽を聴いてモチベーションを上げています。

プライベートでも友達のライブを聴きに行ったりミュージカルを観にいったりする機会がいっぱいあって、すぐ周りに才能あるアーティストがいっぱいいるのですが、自分自身は演奏も歌うのも踊るのも出来ないので

同じアーティストでも音楽的才能のある人達をめちゃくちゃ尊敬しています。

分野は全然違うけど、自分の表現で人を幸せにしたり心を動かせる仕事ってやっぱりいいなと思います。

 

さて、もう日付も変わりますが今からある楽器をケーキで作ります!

お楽しみに♪

 

Hi there! 

Thank you for being interested in ALISA SUZUKI CAKES!

Recently  I've been receiving many messages regarding cake orders from Int'l people and I am so happy about the fact that people started to notice me as a cake designer who can make a cake for you in Tokyo! 


So, this week has been sort of like "a musical week" for me because I'm making cakes for very talented Musicians! Yesterday, to start with, I made a cake for a professional guitarist. 

It's a 4" (10cm) cake so it's very tiny, but isn't it awesome to just think about that someone thought about preparing a very special one-of-a-kind cake for you like this?! I heard the news that my client succeeded this whole surprise thing - also received a thank you note from the receiver, the guitarist - and that absolutely made my day. Thank you so much. 

I still get "WHAT!?" all the time but I'm doing whole process all by my self - from the marketing to the meeting, designing, baking, icing, decorating... and the delivery even. So usually I'm working alone - which means MUSIC mean so much to me to keep me entertaining, motivating, or even concentrating at my work. 

Unfortunately I can't sing (just enjoy karaoke) or play the music instruments (I still practice my acoustic guitar but I'm one of those dummies) but I have SO MANY amazingly GIFTED musician friends around me. Even on my day offs, I enjoy going their concerts, and musicals etc. all the time and it's just so amazing to have that chances.. So I just wanted to say that I have this huge respect on those artists, and thank you for doing it :) Performing Arts and Visual Arts are very different but I think the fact we, as an artist, deeply move people's emotion with our original expression - that's absolutely the same concept and I think we are so lucky to be able to do that. 


It's already past midnight... but I keep making another music instrument cake from now! It's a wedding cake, and so much bigger! Stay tuned! :)

 

 

 

 

1 コメント

「日刊スゴい人」交流パーティー

 先週木曜日、「日刊スゴい人」というWebサイトの交流会に参加させて頂きました。

 このWebサイトは、その名の通り毎日スゴい方の記事が掲載、そしてメールで送られて来ます。

僭越ながら、そんなWebサイトに私も昨年4月、取材して頂き、登場させて頂きました。

その時の記事はこちらから。


その過去に登場された、本当にスゴい方たちが30名も集まる交流会にお呼ばれしてとってもとっても刺激を頂きました…。本当に恐縮ですが光栄です!


テレビやネットを通して誰もが知っている有名な方、この記事で読んで感銘を受けたスゴい過去や経歴、実績をお持ちの方…一人1分の自己紹介タイムがあったのですが、本当に皆様の内容の濃く力強いスピーチに圧倒されました。初めてお会いしたのにも関わらず皆様気さくにいろいろなお話をして頂きとっても楽しい一夜となりました。単純ですが…次の日からのやる気もぐっと高まりました。こんな出会いにまた感謝です。



Last Thursday, I was invited to a get-to-know-you party hosted by an amazing web magazine called Nikkan Sugoi Hito. (Direct translation would be close to ...."Daily Awesome People"). Literally this web magazine posts an article of a person with an amazing stories everyday. I was honoured to be interviewed by them last year. This party was the first time for me to actually meet those people who also were interviewed in the past. I have to say... I was truly humbled to just be in that party. I was able to get to know and talk to those amazing people from very different industries and very inspired! I really appreciate for being given this opportunity.  

0 コメント

Spring is nature's way of saying Let's Party! - Robin Williams

気温がだんだんと上がって来て、寒がりの私は毎日少しずつテンションを上げています!

3月に入って桜ケーキを始めたくさんの桜クッキーも作ったのでご紹介します。

アイシングクッキーは見た目可愛いのですが、どんな色やデザインのを食べても味がわりと単一で

残念なので、今回は日本に帰ってきたからこそ手に入る桜リキュールを使って少し香りもつけてみました。


It's getting slowly warmer here in Tokyo. I made a lot of cherry blossom themed cookies as well as the cake this month. 

I love making decorative icing cookies but usually they all taste the same... a sugar cookie with royal icing. 

This time I tried to flavour the icing as well. In this season, I can easily find "sakura" extract or liquor at baking suppliers in Japan! 

(I remember I had hard time finding those flavourings back in America) So when you open the plastic bag, you'll feel a scent of spring! :) 

続きを読む 0 コメント

Here's My New Blog!  

みなさまこんにちは!


Alisa Suzuki Cakesの鈴木ありさです。

アメーバブログを在米中に書いていましたが、FBページやinstagram、写真アップロード等の都合の兼ね合いで色々とわかりにくくなってしまったため、

こちらの公式HPでブログを新たに始める事にしました。 

ずっと読んで下さっていた方、これからこちらも覗いて頂けると嬉しいです。

 

1年以上ブログという形でのをお休みしていましたが、FBページでご紹介するケーキとはまた別に日々の製作背景やその他携わらせて頂いているお仕事の事なども少しずつシェアできたらと思っています。

 

昨年の今頃はまだ帰国後の独立準備でばたばたとして居ましたが、みなさまのサポートのおかげで本当に沢山の作品制作やプロジェクトに携わらせて頂く事が出来ました。まだまだ至らぬ事ばかりですが、どうぞ今後ともよろしくお願い致します。

 

この桜のケーキは、カメラの会社のイベントパーティー用に作らせて頂きました。アメリカに居る頃から桜メインの大きなケーキを作りたいと思っていたので願いが叶って本当に嬉しいです。

 

Hi there! 

I decided to restart my blog both in Japanese and English at this page so please check it out! This year, I'm expecting more international clients here in Tokyo, and also I'd  love to share what's happening with all of my overseas friends and supporters... so I'll try to keep writing in bilingual. (Please excuse my poor English writing skill...)


 As you know, we Japanese LOVE cherry blossoms "SAKURA" in spring season. This was a faux cake and I made it for display purpose. An American camera company just opened a studio in Tokyo and held a opening party. The cake was one of the objects that guests can try to take pictures with this high-tech camera. I hope they enjoyed it! :)  


2 コメント

What's New?

 

<NEWS>ただ今、お問い合わせをたくさん頂いており、今年中の予約がほぼ一杯となっております。

11月の受けつけは終了致しました。12月後半については、数日空きがございますので忘年会などのケーキは

お早めにご相談下さい。最善を尽くしますが、一人作業のため、ご返信に数日かかることがございます。ご了承願います。

 

<PRESS>3月23日発売のゼクシィ首都圏版 おしゃれウエディングケーキ45の特集に3点号掲載いただいています。

<TV>ジャニーズWESTさんの番組、ナミノリ!ジェニーに出演させて頂きます。 2月17日放送予定 関西ローカル

<TV>12月20日(火)23:00〜 日本テレビ「NEWS ZERO」ケーキデザイナーの職業に注目いただき、紹介いただきました。

<NEWS>年末は30日まで、年始は1月5日から営業始めさせていただきます。

<Breaking News!!>

12/1香港にて結果発表及び授賞式が行われました。国際コンペティション: 第1回 Edible Artist Global Awards Most Inspiring Sugar Paste Artist部門優勝しました!みなさまの投票と応援いただいたおかげです。ありがとうございました!

 <NEWS>授賞式及びデモンストレーションの為11月30日〜12月5日まで香港におりますので期間中製作受付お休み致します。

<NEWS>第1回 Edible Artists Global Awards Most Inspiring Sugar Paste Artist部門 Finalistに選出されました!

    沢山のご投票ありがとうございました。世界一の結果発表は12月2日香港で行われる授賞式にて発表される予定です。

<NEWS>2016年10月3日メンズファッション協会主催 フードクリエイター部門 ベストデビュタント賞2016を受賞いたしました!

<DEMO>8月3日東京ビッグサイトパティスリー&ブーランジェリージャパン2016Martellato Cake Decorating Classe 

<TV>7月30日テレビ朝日系列 23:06〜Design Code デザインコードに出演いたします。

<PRESS>ANNA SUI MAG. `It`なpresent ~東京女子たちのFavorite items~でご紹介頂きました。

<TV>フジテレビ系列21時より放送の月9ドラマ「好きな人がいること」ケーキデザイナーとして監修/製作をさせて頂いております。

<TV>7月9日15:00〜17:00フジテレビ系列関東地区 「ドラマツアーズ」月9好きな人がいることのコーナーで出演いたします。

<TV>2016年1月2日17時55分よりEテレ(NHK教育)「グレーテルのかまど」新春スペシャル番組に出演いたします。 

>> ~2015 Past News Log